Lábmunka...

Sokat dolgoztunk már a kezünkkel, dobtunk, labdát vezettünk..., most kicsit a lábunkra "gyúrunk".

Hajlamosak vagyunk minden dobásnál, szép kosaras jelenetnél "csak" a karokra figyelni, pedig láb nélkül nehéz lenne bármilyen mozgást végrehajtani. Futás közben észre se veszitek, hogy a térdeitek és a bokák milyen komoly munkát végeznek, mindaddig, amíg valami bibi nem lesz vele. Jobb esetben csak a bőr sérül meg, ami könnyedén meg is fog gyógyulni, de...

Ahhoz, hogy ez később is így maradjon, a lábak "maguktól" tegyék a dolgukat, ahhoz már ilyen fiatal korban erősíteni kell az izmokat, szalagokat. 

Ma a térd ízület erősítése következik!

Tévhit, hogy gyógytornát, csak beteg/sérült emberek végeznek. Nagy szerepe van a gyógytornának a prevencióban, megelőzésben is.

Ne ijedjetek meg, gyógytorna feladatokat fogtok látni, utána csinálni. Amennyiben pontosan végrehajtjátok ezt a videót, garantáltan lesz izomlázatok, érezni fogjátok hogy "van lábatok":-)! Nektek mindkét lábatok egészséges, ezért mindkét lábra csináljátok a feladatokat! A mennyiség lehet kevesebb, amennyi jól esik, kényelmes. Fontos a pontos végrehajtás, a gyógytornász  minden utasítását be kell tartani!

Ha végeztetek a tornával, még egy kis gyakorlati lábmunka belefér!

Ebben a videóban láttok 26 féle lábmunkát egy földre ragasztott négyzet segítségével. Válasszatok ki 10 feladatot, és hajtsátok végre, feladatonként 20-20 alkalommal. (pl az 1. gyakorlatot 20 szor megcsinálod, pihensz egy kicsit, majd a 4-es csinálod 20 szor)

 

Edzés végére egy kis nyújtás! Ezt sose hagyjátok ki!!!

 

Egészségetekre!